Contacta 93 088 21 00 | lafarga@lafarga.com

Torre Barrina, escenari de #LHospitalet 6.0

Torre Barrina, escenari de #LHospitalet 6.0

Torre Barrina, “Experiències d’Innovació Social” acull les jornades #LHospitalet 6.0, preludi del Mobile World Congress 2021. Organitzades per l’Ajuntament de L’H i GSMA, estan protagonitzades per dones expertes en tecnologia i impacte social.

Del 15 al 22 de juny, l’Ajuntament de L’Hospitalet i GSMA organitzen el programa #LHospitalet 6.0, amb motiu de la celebració del MWC2021. Es tracta d’un seguit de conferències i taules rodones que volen explorar i analitzar, de la mà de 14 dones, com influiran les tecnologies emergents en aspectes cabdals de la societat. Totes les sessions son emeses des de Torre Barrina en format virtual.

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; Laia Ripoll, Head of Events Europe de GSMA, i la secretària d’estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Carmen Artigas, han obert aquest dimarts les jornades “L’impacte connectat: una transformació tecnològica a escala humana”.

Núria Marí, Laia Ripoll i Carmen Artigas obren les jornades

En la seva intervenció, l’alcaldessa Núria Marín ha destacat el fet que totes les ponents siguin “dones amb un immens talent. Perquè la tecnologia no entén de gènere i és la nostra responsabilitat transmetre-ho a les nenes i joves perquè cap estereotip de gènere acabi amb una vocació vinculada a les STEAM”.

Per la seva banda, la representant de GSMA, Laia Ripoll, ha manifestat el compromís de GSMA de “fer de catalitzador d’aquest canvi social”, que ha de venir de la mà de les noves tecnologies, i ha posat en valor el fet de comptar a les jornades amb 14 dones brillants, referents en diferents àmbits de les tecnologies.

Finalment, Carmen Artigas ha felicitat els organitzadors per les jornades i ha destacat que el Govern d’Espanya destinarà un terç dels fons europeus a “inversions digitals amb impacte social”. També ha posat l’exemple del projecte L’Hospitalet 6.0 com “una aposta pel foment i la innovació al servei dels veïns i les veïnes de la ciutat” en línia amb l’estratègia del Ministeri de Transformació Digital de “fer de la digitalització una peça clau contra les bretxes de desigualtat, amb el fi de convertir el nostre país en un país més just, més competitiu de cara a la revolució digital que ja està en marxa”.

Segona sessió, aquest dimecres

La segona sessió, “Ciutats connectades, sostenibles i resilients”, té lloc aquest dimecres, 16 de juny, i tractarà com les tecnologies poden transformar en positiu el present i el futur del desenvolupament urbà amb les persones al centre. Amb Areti Markopoulou, directora acadèmica de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), i Rosa Suriñach, d’UN Habitat Outreach. Pilar Conesa, comissària de l’Smart City Expo World Congress, moderarà la sessió.

Les jornades s’inscriuen en el full de ruta de #LHospitalet 6.0, la nova estratègia de digitalització i connectivitat de tot el municipi que l’Ajuntament de L’Hospitalet està posant en marxa.

Totes les sessions de les jornades #LHospitalet 6.0 són en format streaming i es poden seguir pel canal de Youtube i la pàgina web de Torre Barrina.