Contacta 93 088 21 00 | lafarga@lafarga.com

Nova app metropolitana per a residents a les àrees verdes

Zones Aire residents residentes

Nova app metropolitana per a residents a les àrees verdes

L’ús de l’estacionament regulat es podrà gestionar amb el mòbil

L’AMB estrena l’app AMB Aparcament Residents amb l’objectiu de facilitar als residents de diferents municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre els quals hi ha L’Hospitalet de Llobregat, la gestió i el pagament de l’estacionament dels seus vehicles en determinades zones sense que calgui utilitzar els parquímetres situats a la via pública.

Des de principis d’any els residents que vulguin aparcar a les zones verdes d’aparcament de L’Hospitalet ja podran gestionar l’ús d’aquestes àrees d’estacionament regulat per mitjà del telèfon mòbil, amb la nova aplicació AMB Aparcament Residents.

L’app metropolitana ha estat creada per l’AMB a sol·licitud de l’Ajuntament de L’Hospitalet i respon a la demanda veïnal arran de la implementació a la ciutat d’aquestes àrees d’estacionament preferent per a residents. A la ciutat funcionen àrees verdes d’estacionament regulat a Granvia Sud i Can Serra, que són gratuïtes per als residents i ofereixen tarifes especials per als vehicles que siguin propietat de familiars de primer grau dels residents.

Fins ara, els usuaris havien d’anar al parquímetre a treure el tiquet i posar-lo al parabrisa del vehicle, tal com fixa l’Ordenança de mobilitat d’aquest municipi. Amb l’aplicació AMB Aparcament Residents, disponible per a dispositius amb sistema operatiu Android i iOS, es podrà gestionar l’estacionament des del mòbil de manera còmoda i segura, amb estalvi de temps i diners, a més de guanyar en seguretat.

Prova pilot pionera a L’Hospitalet

Des de l’Ajuntament es recorda que, en primer lloc, es farà la prova pilot amb els controladors d’aquestes àrees d’estacionament i, a continuació, es donarà d’alta la plataforma per posar-la a disposició de tots els usuaris que desitgin fer-la servir.

Tot i la nova funcionalitat, els usuaris hauran de continuar movent el seu vehicle a les zones verdes d’aparcament, amb la finalitat que no estigui estacionat en un mateix lloc més de set dies.

L’any passat, L’Hospitalet ja es va adherir a l’aplicació metropolitana AMB Aparcament Metropolità, que permet pagar l’estacionament de rotació a les àrees blaves i verdes mitjançant el telèfon mòbil, i ara es fa un pas endavant amb la nova app, específica per a residents, de les àrees verdes.

Podeu trobar més informació d’aquest servei a  www.amb.cat/aparcamentresidents