Contacta 93 088 21 00 | lafarga@lafarga.com

Més de 25.000 persones han visitat FiraGran 2022

Més de 25.000 persones han visitat FiraGran 2022

Més de 25.000 persones han visitat FiraGran 2022, el 23è Saló de la Gent Gran de Catalunya, que divendres va tancar les seves portes a La Farga de L’Hospitalet.

Durant tres dies, aquest saló ha tornat a convertir-se en un punt de referència per a les persones grans, que han pogut participar de les més de 300 activitats gratuïtes per promoure una vida activa i participativa i també de col·loquis de reflexió sobre aspectes que els preocupen.

El director de FiraGran, Juli Simón, ha fet un balanç molt positiu de la fira. “Hem acomplert amb les expectatives que ens havíem marcat. Seguim sent un punt de trobada indispensable i referent a Europa per a totes aquelles persones grans que volen informar-se, participar i mostrar també els beneficis de dur un envelliment saludable”, ha assegurat.

Caminades, bicicletades i cant coral

La fira ha acollit una caminada, amb un miler de participants, que han passejat pels carrers i els parcs de L’Hospitalet de Llobregat, una bicicletada, un concurs de country i de pintura ràpida, una trobada sardanista i també de puntes de coixí i el XIII Festival de Corals de la Gent Gran de Catalunya, amb 32 formacions participants. 

Els visitants han pogut participar en tallers per estimular la memòria, sessions de teatre, de gimnàstica, música, esports i també assistir a xerrades per debatre, entre d’altres aspectes, sobre l’edatisme, la lluita contra la bretxa digital o la necessitat de registrar el document de voluntats anticipades.

Aquest saló també ha estat una oportunitat perquè un total de 83 entitats, institucions, organitzacions i empreses mostrin els seus serveis, iniciatives, programes i solucions tecnològiques per millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones grans. 

Més de 470 professionals en l’atenció a les persones grans han participat de les dues jornades professionals sobre els drets de participació de les persones grans i les estratègies per incentivar-los i garantir-los, així com sobre el present i el futur del sector geroassistencial.

FiraGran, patrocinat per Mémora, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat i l’Ajuntament de Barcelona.