Contacta 93 088 21 00 | lafarga@lafarga.com

Més de 18.000 visitants en el retorn de Creativa Barcelona

Retorn Creativa

Més de 18.000 visitants en el retorn de Creativa Barcelona

Més de 18.000 persones han passat per Creativa Barcelona 2022, el Saló de les Manualitats i Artesanies, líder del sector. Xifres que venen a demostrar que tant professionals com aficionats tenien moltes ganes de retrobar-se, després de diversos anys d’aturada a causa de la pandèmia (l’última edició es va celebrar en 2919).

La Farga de L’Hospitalet ha acollit el retorn d’aquest saló, que s’ha caracteritzat per la seva gran oferta de productes -de totes les tècniques i estils- així com la gran varietat i quantitat de tallers i activitats, molts d’ells inspirats en les artesanies japoneses, ja que el Japó ha estat país convidat.

Han estat quatre dies d’activitat frenètica on s’ha demostrat que les manualitats, les artesanies i el “moviment do it yourself” està més de moda que mai, com ho han demostrat l’aforament complet dels més de 250 tallers i activitats que s’han celebrat durant aquests quatre dies, en els quals han participat més de 6.000 aficionades a tota mena de manualitats i artesanies.

I és que el certamen ha donat cabuda a tots els vessants de les manualitats, des de les més tradicionals a les més avantguardes. Granadures, embuatat, aquarel·la, brodat, costura creativa, decoupage, escultura, estampació, ganxet, llanes, fils i cotó, lettering, macramé, papiroflexia, fotografia creativa, patchwork, punt de creu, quilling, scrapbook… I tot això pensat per a tots els públics, fins i tot per als més petits de la casa, que han tingut un espai exclusiu en Creativa Kids.

Entre les nombroses activitats celebrades en Creativa Barcelona 2022, i com a novetat en aquesta edició, el dissabte es va celebrar l’homenatge a Jordi Cruz Pérez, amb motiu del 25 aniversari de la primera emissió d’“Art Attack”.

 

Un sector amb 5 milions d’aficionats

El sector de les manualitats i artesanies està més de moda que mai i no deixa de créixer, sent ja més de 5 milions de persones a Espanya les que realitzen alguna manualitat a casa. Principalment, el 90%, són dones d’entre 35 i 65 anys, per això, Creativa Barcelona 2022, en el seu retorn, ha apostat enguany per oferir un certamen inclusiu, obert a tots i a totes, per a demostrar que el “Do It yourself” no és només per a elles.

Perquè, fins i tot, les manualitats i les artesanies, a més, poden representar la sortida laboral per a molts. Les xifres així ho demostren: la facturació aconsegueix uns 1.200 milions d’euros anuals, en un sector compost per més de 7.000 empreses, la gran majoria petites botigues encara que van creixent les botigues en línia (el 98% són micro empreses de menys de 3 treballadors). I són més de 25.000 els treballadors a Espanya els que viuen del sector.