Forum Coffee Farga

El Fòrum Coffee Festival, novetat de 2023 a La Farga

La Farga Centre d’Activitats es convertirà, aquest 2023, en l’epicentre de l’univers del cafè. Serà gràcies a la celebració del Fòrum Coffee Festival, del 29 de setembre a l’1 d’octubre, el major certamen dedicat a tota la cadena de valor del cafè mai abans celebrat a l’Estat.

Productors, distribuïdors, importadors, exportadors, torradors, fabricadors de maquinària, estudiants, baristes, gastrònoms, hostalers i, per descomptat, tots aquells aficionats i amants del cafè es podran donar cita en un esdeveniment que pretén convertir-se en el més important del país. No en va, a més d’un ampli i variat ventall d’activitats al voltant d’aquesta estimulant i aromàtica beguda, el Fòrum Coffee Festival donarà a conèixer el nom del millor barista del país, “la reina o el rei” cafeter que s’alci com a guanyador absolut del Campionat Nacional Barista Pro Fòrum Cafè.

Aquesta nova competició -fins ara s’havien celebrat altres certàmens nacionals similars, però no tan complets- es divideix en set disciplines (Tast, Comanda, Cafè Filtre, Beguda d’Autor, Origen, Latte Art i Espresso Blend), i premia la polivalència dels millors baristes, avaluant les seves habilitats en diferents disciplines per a, d’aquesta manera, distingir a aquella persona que posseeix un coneixement global del cafè. Per aquest motiu, l’esdeveniment, és un dels més esperats cada any pel sector barista.

Un certamen obert a tothom

Però a més d’acollir aquest campionat, el Festival aconseguirà molt més. Aconseguirà que l’aroma i el sabor de cafè inundin tots els racons del recinte firal de La Farga, però també d’altres racons de Barcelona i voltants. La idea és que tant professionals com aficionats, fins i tot aquells que senten curiositat però no s’han submergit encara en el món d’aquesta beguda puguin xopar-se de coneixement cafeter.

El Fòrum Coffee Festival serà, a més, un certamen obert a tothom. El seu principal objectiu és donar visibilitat a tota la cadena de valor del cafè, des del caficultor que treballa en la finca de cafè fins al consumidor final. Per a això, el cafè serà protagonista durant aquests tres dies de nombroses activitats, des de tastos, exhibicions i concursos, fins al primer simposi dedicat a aquest sector, sense oblidar els workshops, tallers i masterclass, i fins i tot, música en directe o una mostra de fotografia.

Per què un Festival del cafè?

El cafè és una de les begudes més consumides al nostre país, i la segona a tot el món, després de l’aigua. De fet, el 83% dels espanyols consumeixen almenys 1 tassa de cafè al dia. Però no només consumim molt cafè, ho fem com un acte social, ja que el 78% dels consumidors assegura prendre cafè amb amics, en família o amb companys de treball.

Però a més, de ser Espanya un país molt cafeter, cal destacar que passem per un moment on aquesta beguda cada vegada se sofistica més, ja que el mercat exigeix més qualitat i varietat.

Així doncs, en un moment com l’actual, era imprescindible un esdeveniment que enaltís al cafè, que li dotarà de la importància que es mereix. Així ho creuen de fet, els organitzadors del Fòrum Coffee Festival, Fòrum Cultural Cafè, la primera organització sense ànim de lucre del sector del cafè a Espanya, fundada en 1997 amb l’objectiu de promoure, divulgar i fomentar el consum del cafè de qualitat.

Precisament, aquest 2023 l’entitat celebra els seus 25 anys de trajectòria, uns anys en què han estat els artífexs i impulsors de tota mena d’activitats al voltant del cafè, bandereres pels Campionats Baristes, així com nombroses activitats formatives, i la publicació d’estudis d’anàlisis del cafè.

Desplaça cap amunt