FiraGran

Arriba una nova edició de FiraGran amb més de 300 activitats

El Saló de la Gent Gran de Catalunya torna a La Farga de L’Hospitalet del 19 al 21 d’octubre

FiraGran 2022, el Saló de la Gent Gran de Catalunya, torna del 19 al 21 d’octubre a La Farga Centre d’Activitats per promoure l’envelliment actiu de les persones grans. Després de l’aturada per la pandèmia de la Covid-19, l’edició anterior va superar els 10.000 visitants. L’esdeveniment s’emmarca en la programació d’activitats del Mes de la Gent Gran, que té lloc a la ciutat del 30 de setembre al 21 d’octubre. L’acte d’inauguració serà el dimecres 19 d’octubre a les 11 h. 

L’objectiu de la Fira és seguir sent un referent a Europa en esdeveniments adreçats a les persones grans. Aquesta edició inclou més de 300 activitats gratuïtes, entre les quals destaca un diàleg sobre envelliment. Finalment, Manuela Carmena, exalcaldessa de Madrid, no podrà assistir a l’acte, i la ponent serà Gemma Lienas, escriptora i política. El diàleg el conduirà la periodista Milagros Pérez Oliva, el dilluns 17 d’octubre a les 17 h, a l’Auditori de La Farga.  

I també es farà una gran caminada per a majors de 60 anys, el divendres 21 d’octubre, que recorrerà els carrers i parcs de L’Hospitalet de Llobregat, amb inscripció prèvia. I, per primera vegada, s’organitzarà una bicicletada, que sortirà des de Barcelona per arribar fins al recinte firal. 

Accés gratuït

L’accés és lliure i s’hi poden trobar tallers per estimular la memòria, un concurs de country, una master class de música i moviment, una trobada sardanista, un festival de corals, un espai de manualitats, música, esports, sessions de teatre i de tai-txi i el concert de fi de festa amb el grup son cubà Son de la Rambla. 

FiraGran també ofereix l’oportunitat d’assistir a conferències i col·loquis sobre aquells temes que interessen i preocupen a les persones grans. Es tractaran qüestions com l’edatisme, la participació de les persones grans i la seva incidència en la societat, consells de seguretat i de prevenció i autoprotecció d’incendis domèstics o l’abordatge i els drets al final de la vida, entre molts altres. Totes les activitats es poden consultar al programa del Mes de la Gent Gran i a la web de FiraGran 2022

La necessitat d’actualitzar l’indicador de renda de suficiència a Catalunya, requisit que serveix per garantir l’accés de les persones grans a certes prestacions socials i que no ha augmentat des de 2011, és una de les revindicacions de les entitats de gent gran presents a FiraGran i que centrarà el col·loqui organitzat per la Plataforma Unitària de la Gent Gran de Catalunya, constituïda per aquest motiu.

Simulador dels símptomes de demència, un circuit pioner  

A FiraGran 2022 hi haurà dos espais nous: un speaking corner (digues-hi la teva), on qualsevol visitant podrà exposar a la resta aquells temes que són del seu interès, i un simulador de símptomes de demència, adreçat a sensibilitzar els cuidadors, que permetrà a les persones que s’hi apropin viure en la seva pròpia pell els efectes del deteriorament cognitiu en les activitats de la vida diària, com vestir-se o alimentar-se. 

Aquesta fira és també una oportunitat per tal que les persones grans puguin conèixer els programes, serveis, iniciatives, solucions tecnològiques i productes que ofereixen un centenar d’empreses, entitats, organitzacions i institucions per millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida. 

A l’espai dels expositors, les persones grans que s’hi apropin podran participar en tallers i xerrades per mantenir la seva salut, fer-se proves gratuïtes de tensió arterial, d’oïda, de glucosa i de la vista, accedir a sessions de manicura i bellesa i conèixer els programes universitaris per seguir amb la seva formació. 

FiraGran 2022 té el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat i l’Ajuntament de Barcelona. 

Desplaça cap amunt